Fysio Naarden
Behandelmethoden
Fysio Naarden
Behandelmethoden
Fysio Naarden
Behandelmethoden
Groepstraining
Behandelmethoden

Jouw behandeltraject

Fysiotherapie bij Remarkable Physiotherapy begint altijd met een uitgebreide (online) intake en een fysiek onderzoek van ongeveer dertig minuten. Je ontvangt van mij hiervoor een intakeformulier en uitgebreide vragenlijst die je van te voren in kan vullen, zodat wij daarna snel en gericht samen aan de slag kunnen voor jouw herstel. Aan de hand van de intake en het onderzoek stellen wij samen een behandelplan op maat op die bij jouw specifieke klacht en leefstijl past.

Een behandeling duurt normaal gesproken ongeveer dertig minuten maar in overleg zijn er ook langere behandelingen van een uur mogelijk. Bij voorkeur plan ik de eerste behandeling aansluitend aan de intake en het onderzoek. Daardoor duurt jouw eerste afspraak doorgaans een uur. 

Tijdens de behandeling werken we aan de hand van de samen opgestelde doelen toe naar herstel. Afhankelijk van de klacht maak ik hierbij gebruik van een breed scala aan therapievormen. Wil je meer weten over de specialismes in de praktijk? kijk dan even bij onze behandelmethoden.

Heb je tussentijds vragen over oefeningen, de behandeling, of heb je advies nodig met betrekking tot sporten of werk? Je kan 24/7 met jouw vragen op WhatsApp terecht en ik beantwoord deze vragen zo snel mogelijk.

Ben je pijnvrij of zijn jouw doelen bereikt? Dan sluiten we de behandelserie af. Je ontvangt van mij per e-mail nog een korte evaluatie.

Door middel van dry-needling kunnen klachten die ontstaan door trigger-points of een verhoogde spierspanning snel en effectief behandeld worden. Het voordeel van dry-needling is dat de dunne naaldjes veel dieper gelegen spieren kunnen bereiken zonder dat er extreme druk op uw spieren gezet hoeft te worden. Dit is met name een voordeel bij het behandelen van klachten zoals lage rugpijn nek- en schouderklachten, maar dry-needling kan ook effectief ingezet worden bij bijvoorbeeld het behandelen van een tenniselleboog of hielspoor. Wij maken gebruik van een dry-needling techniek die zorgt een meer langdurig effect wat betreft de lichaamseigen pijndemping en daarnaast minder napijn oplevert dan de ‘mainstream’ dry-needling techniek die toegepast wordt in Nederland. Hierdoor kunt u sneller na de behandeling pijnvrij bewegen. Wil je meer weten over dry-needling? Lees dan ook mijn blog.

IASTM staat voor ‘Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation’. Met behulp van een aluminium tool wordt het bindweefsel snel gemobiliseerd of losgemaakt.Door de toepassing van deze techniek verbetert de doorbloeding en normaliseert de spierspanning. Indien gewenst kan er gebruik gemaakt worden van een ‘warme’ frictie balsem om de doorbloeding nog meer te stimuleren. Een van de grootste voordelen van deze techniek is dat er niet met de hand geknepen wordt waardoor er minder beursheid en napijn ontstaat na de behandeling in vergelijking met een klassieke bindweefselmassage. 

De techniek wordt vooral ingezet bij het behandelen van littekenweefsel na operaties en na spierrupturen. Het bevordert de aanmaak van nieuw weefsel en zorgt voor een snelle terugkeer van de volledige bewegelijkheid van spieren en gewrichten. Wil je meer te weten komen over IASTM lees dan ook deze blog.

Bij de toepassing van upping therapie worden cups op de spieren geplaatst en met een pomp vacuüm gezogen. Hierdoor neemt de doorbloeding toe en wordt het bindweefsel gemobiliseerd en ‘losgemaakt’ van de onderliggende structuren. 

Cupping therapie is vaak heel effectief bij klachten aan spieren die veel te verduren hebben van onze dagelijkse ‘zittende’ leefstijl. Door het zitten worden onze spieren en fascia letterlijk op elkaar gedrukt en vermindert de doorbloeding. Cupping kan doelmatig ingezet worden bij het behandelen van rug-, nek- en schouderklachten.

Na de behandeling ontstaan soms onschuldige blauw of rode plekken. Deze trekken normaal gesproken binnen twee tot tien dagen weg. Deze techniek wordt doorgaans niet ingezet als je gebruik maakt van bloedverdunners. Wil je meer te weten komen over Cupping therapie? Op mijn blog lees je er meer over.

Binnen de fysiotherapeutische behandeling maak ik vaak gebruik van GYROTONIC® Oefeningen. De oefeningen zijn altijd driedimensionaal waardoor je nooit een geïsoleerde spier traint maar altijd de hele functionele keten. Omdat de GYROTONIC® apparaten volledig aanpasbaar zijn aan jouw lengte, lenigheid en kracht kan je altijd op een veilige manier trainen en herstel je sneller. Meer over GYROTONIC® lees je in mijn blog
GYROKINESIS® valt onder dezelfde trainingsmethode als GYROTONIC®. De GYROKINESIS® oefeningen worden uitgevoerd met behulp van een stoel/kruk oefenmat of gewoon staand. Het voordeel van deze oefeningen is dat ze gemakkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden en zijn vaak het ‘huiswerk’ als onderdeel van de therapie. Zo ben je niet afhankelijk van de praktijk of oefenzaal en kun je thuis aan de slag! Wil je meer te weten komen over GYROKINESIS® lees dan mijn blog

Wat is Fascia?

Als je vaker bij de fysiotherapeut bent geweest dan herken je vast wel het beeld van de anatomische posters met strak afgebakende begin- en eindpunten van spieren. Een zinvolle manier om anatomie te leren, maar niet de meest realistische weergave van hoe het lichaam functioneert. Een betere manier om naar ons lichaam te kijken is het idee dat onze kuitspier overgaat in onze hamstrings die overgaan in onze rug-strekkers. Het is als het ware één grote functionele lijn. De fascia is als het ware een spinnenweb waardoor? Alles in het lichaam met elkaar verbonden wordt en kan samenwerken. 

De fascia werkt in ons hele lichaam door uit te rekken en terug te veren, hierdoor kunnen wij efficiënt en energiezuinig bewegen met minimale spier(in)spanning. Het is dus van belang dat dit systeem zo goed mogelijk functioneert.

Een groot deel van onze pijn- en ‘rek- of stretchreceptoren bevindt zich in ons bindweefsel. De spierklachten die wij ervaren zijn grotendeels ‘myofasciale’ klachten. Een effectieve behandeling gericht op de fascia ziet er dus anders uit dan een behandeling volgens de methode van geïsoleerde spieren. een doelgerichte myofasciale behandeling benadert de klacht vanuit de functionele lijnen van het lichaam en kijkt ook of er andere compensatieproblemen in het lichaam zijn die van invloed zijn op de klacht zoals deze zich presenteert.

De behandelmethode van Fascia bij Remarkable Physiotherapy is er op gericht deze klachten op effectieve wijze te verhelpen. Wil je meer lezen over Fascia? Op mijn blog staan meerdere artikelen die je nog meer inzicht geven in dit onderbelichte deel van je lichaam.

× Een afspraak maken